Renault обмисля да пусне два важни електрически SUV модела

Изпълнителният директор Лука ди Мео се захвана със сериозни промени в плана за развитие на компанията

17.09.2020 | 01:00 Редактор: Георги Камарашев
Renault обмисля да пусне два важни електрически SUV модела

Renault планира сериозна моделна офанзива, в която много важно значение ще имат два нови електрически SUV модела, както и подсилване на присъствието на марката в сегмент С. Това е една основните цели на френския гигант, според новия главен изпълнителен директор на компанията Лука ди Мео, съобщи списание Autocar. По-рано тази година Renault и Nissan стигнаха до ново партньорско споразумение, според което двете компании ще ускорят споделянето на платформи, технологии и производствени мощности.

Де Мео се захвана със сериозни промени в плана за развитие на компанията, като другата му основна цел е заличаването на рекордната загуба от над 7 милиарда евро, записана през първата половина на 2020 г.

Проектът за електрически SUV модели на Renault се базира на платформата CMF-EV, която вече се използва при представения наскоро Nissan Ariya.

За единия от тези нови електрически модели се знае, че ще представлява версия на концепта Morphoz, показан през пролетта на тази година, но с по-високо окачване. На размери новият модел ще е близък до актуалния Renault Kadjar, но пък по-нисък от него заради изискванията за аеродинамична ефективност, които спомагат за постигане на по-голям пробег. За втория електромобил би трябвало да очакваме модел, близък по размери с популярния Captur.

Експерт обясни, че целта на компанията ще е пробегът с едно зареждане да е поне 550 км. Което няма да е лесна задача, като се има предвид, че най-големият пробег на Ariya е 510 км (с батерия 87 kWh и предно предаване).

Четете повече по темата в Automedia.bg.

Снимка: Rolf Schulten/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК