Renault затваря няколко завода във Франция, за да се справи с кризата

Вероятно ще спрат работа предприятията в Диеп и Лориан

20.05.2020 | 21:25 Редактор: Ивет Арабова
Renault затваря няколко завода във Франция, за да се справи с кризата

Производителят на автомобили Renault планира да затвори няколко от своите заводи във Франция като част от план за преструктуриране на компанията. Основната цел на френската компания е ходът да спомогне за преодоляването на кризата, съобщава Bloomberg, като се позовава на запознати с процеса източници.  

Двете предприятия във френските градове Диеп и Лориан вероятно ще бъдат затворени, твърдят пожелалите да запазят анонимност източници. Освен това има вероятност най-големият завод на Renault във Франция, който се намира в близост до столицата Париж и където се произвеждат превозни средства от 1952 г., да промени фокуса на производствената си дейност.

Очаква се и други предприятия да бъдат засегнати от преструктурирането. Подробности около плана ще бъдат разкрити, когато Renault представи новата си стратегия. Това ще се случи, след като японският партньор на Renault – Nissan, представи своя план за преструктуриране на 28-ми май. Тогава японският производител ще представи и финансовите си резултати.

Изявленията за предстоящи съкращения на персонал или затварянето на предприятия във Франция често предизвикват реакция от страна на политиците. Но този път френското правителство показва, че може да подходи с разбиране заради мащаба на кризата, предава Bloombergtv.bg.

Продажбите на автомобили се сринаха, след като редица правителства въведоха ограничения върху пътуванията, за да се овладее разпространението на коронавируса. Дори и преди пандемията да принуди Renault да спре временно производството си, компанията отчиташе слаба печалба. През февруари автомобилният производител обяви, че се подготвя да свие разходите си с 2 млрд. евро.

Снимка: Bloomberg/Laurel Chor

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК