VW мисли да ореже още разходите си, за да се справи с кризата

Въпросът е обсъден в компанията, но все още няма крайно решение

07.06.2020 | 17:55 Редактор: Ивет Арабова
VW мисли да ореже още разходите си, за да се справи с кризата

Volkswagen обмисля допълнителни съкращения на разходите, за да се справи с икономическия ефект от коронавирусната пандемия, обяви говорител на германския производител на автомобили, цитиран от Ройтерс.

Въпросът е обсъден наскоро на вътрешно за компанията събитие, посочва още той, запитан по темата във връзка с публикация на списание Automobilwoche.

“Имаше общо обсъждане какви допълнителни съкращения на разходите могат да бъдат предприети, за да се отговори на пандемията“, коментира говорителят пред Ройтерс. "Все още не са взети никакви конкретни решения“.

Automobilwoche цитира главния изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс, който на среща с висшите мениджъри в четвъртък е заявил: "Трябва значително да намалим разходите за развойна дейност, инвестициите и фиксираните разходи спрямо предходните ни планове“, предава Investor.bg.

Нетната ликвидност на групата "ще продължи да се свива поне до юли заради слабото търсене“, пише списанието, позовавайки се на участници в събитието, които са цитирали Дийс, добавяйки, че не всички марки на групата ще постигнат положителни резултати през 2020 г.

Снимка: Bloomberg/Krisztian Bocsi

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК