Пандемията увеличи броя на потребителите, използващи Skype

Минутите, прекарани в обаждания по приложението, са нараснали с 220%

31.03.2020 | 22:35 Редактор: Искра Ангелова
Пандемията увеличи броя на потребителите, използващи Skype

Броят на хората, използващи системата за видео обаждания Skype на Microsoft, е скочил със 70% за месец до 40 млн. души. Това се е случило, след като все повече хора остават в домовете си заради пандемията, обяви компанията, цитирана от Ройтерс.

Минутите, прекарани в обаждания по Skype, са нараснали с 220% спрямо месец по-рано, посочва технологичният гигант в публикация в блога си.

Microsoft разкри, че ще ребрандира популярния си софтуерен пакет Office 365 на “Microsoft 365” от 21 април. Предвижда се добавянето на нови функции, включително приложение за семейна сигурност, което помага за управление на времето, прекарано пред екрана на компютри с Windows и устройства с Android, както и при ползването на Xbox, информира Investor.bg. 

Цените на акциите на компании, предлагащи продукти, които се ползват у дома, като софтуера за конферентни разговори Zoom Video Communications, и част от тези на гейминг компаниите, се повишиха, след като се очаква милиони хора да прекарат седмици или повече в домовете си.

Същевременно Microsoft заяви, че пуска нови функции в Microsoft Teams, която се ползва от над 44 млн. души всеки ден. Сега идеята е да промотира използването на работното чат приложение и от семейства и приятели.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК