Facebook дари резерва си от 720 хил. маски

Илън Мъск с дарение на лично защитно оборудване към Сиатъл

24.03.2020 | 21:27 Редактор: Искра Ангелова
Facebook дари резерва си от 720 хил. маски

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че социалната мрежа е дарила своя резерв от 720 хил. маски за спешни случаи, за да даде на здравните работници повече защитни пособия, пише Bloomberg.

"За да помогне Facebook дари своя спешен резерв от 720 хил. маски, които сме купили в случай, че пожарите продължат", посочва Зукърбърг в публикация. Той допълва, че технологичният гигант също така работи по "отделянето на много повече за дарение".

Великобритания, както и други страни по света, отчитат ръст на търсенето на респираторни апарати, за да могат да се борят за живота на засегнатите от пандемията на коронавируса.

С този ход Facebook се присъединява към други технологични компании, които се стичат на помощ в битката с коронавируса. Компанията на Зукърбърг не разкрива кой е получателят на маските, съобщава Investor.bg.

Същевременно Journalism Project на Facebook дава 1 млн. долара грантове в подкрепа на отразяването на новини за пандемията. Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск дари лично защитно оборудване на Сиатъл – един от най-засегнатите региони в Съединените щати.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК