Instagram ще премахва свързано с Ковид-19 съдържание

Twitter също обяви, че ще попречи на потребителите да публикуват подвеждаща информация

25.03.2020 | 11:40 Редактор: Ралица Братанова
 Instagram ще премахва свързано с Ковид-19 съдържание

Платформата за споделяне на снимки и видео Instagram, която е собственост на Facebook, обяви, че ще премахне свързаното с коронавируса съдържание от секцията с препоръки и от опцията "Explore", освен ако информацията не е публикувана от надеждни здравни организации, пише Bloomberg, цитиран от Investor.bg.

"Ще започнем да сваляме съдържанието във фийда и в Stories, което е определено като фалшиво от трети страни, проверяващи фактите", обяви компанията.

Миналата седмица друг играч от индустрията – Twitter, обяви, че ще попречи на потребителите да публикуват подвеждаща информация за новия коронавирус, включително отказа от експертни насоки и насърчаването на измамни лечения, с което ще затегне обичайно по-облекчените си правила, свързани със словото.

По-рано този месец Facebook заяви, че ще предостави безплатни реклами на Световната здравна организация, защото иска да увери потребителите, че не са дезинформирани за вируса.

Всичко това се случва след години, в които Facebook беше остро критикувана, че дава възможност за разпространение на подвеждаща информация в своите услуги. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК