Netflix и YouTube намаляват качеството си в Европа, за да облекчат мрежите

Интернет е натоварен заради пандемията от Ковид-19

21.03.2020 | 09:05 Редактор: Ивет Арабова
Netflix и YouTube намаляват качеството си в Европа, за да облекчат мрежите

Netflix и YouTube се съгласиха да намалят качеството на видеопотоците си в Европа, за да облекчат мрежите, натоварени заради пандемията, предава Bloomberg. 

Това се случва, след като се проведоха отделни дискусии между европейския комисар по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон и главния изпълнителен директор на Netflix Рийд Хейстингс, както и с главния изпълнителен директор на Google Сундар Пичай и изпълнителния директор на YouTube Сюзън Войчицки. 

YouTube заяви, че временно ще превключи целия трафик в Европа към стандартна дефиниция по подразбиране за 30 дни, информира Bloombergtv.bg.

"Ще продължим да работим с правителствата на държавите членки и мрежовите оператори, за да сведем до минимум натоварването на системата, като същевременно ще осигурим добро потребителско изживяване“, казва в свое изявление YouTube, добавяйки, че досега е имало само няколко пика на потребление. 

Netflix ще започне да намалява скоростите във всичките си потоци в Европа за месец, заяви от своя страна компанията. "Ние смятаме, че това ще намали трафика на Netflix в европейските мрежи с около 25%, като същевременно ще осигури добро качество на услугите за нашите абонати.“ 

Снимка: Bloomberg/Gabby Jones

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК