Ново обвинение от САЩ: Huawei организирала кражба на търговски тайни

Китайският технологичен гигант пледира невинност

06.03.2020 | 14:38 Редактор: Юлия Христова
Ново обвинение от САЩ: Huawei организирала кражба на търговски тайни

Китайската Huawei Technologies, най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света, обяви, че свидетелствала, че е невинна пред федералния съд в Ню Йорк във връзка с новите обвинения по случая срещу компанията от 2018 г., предава Ройтерс.

Най-новото обвинение е, че Huawei е организирала кражбата на търговски тайни от шест американски технологични компании в продължение на две десетилетия, излъгала е за бизнеса си в Северна Корея и е помагала на Иран да следи протестиращите по време на антиправителствените демонстрации в страната през 2009 г., пише investor.bg.

Преди това Huawei беше обвинена от американското правителство в измама на банки и нарушаване на санкциите на САЩ срещу Иран чрез използването на Skycom Tech. Миналата година китайският гигант заяви, че не е виновен по тези обвинения.

В Окръжния съд в Бруклин американският адвокат на Huawei Томас Грийн обяви от името на компанията и три нейни звена, включително американското Futurewei Technologies , че тя се смята за невинна.

Главният финансов директор на Huawei Мън Уанджоу се бори срещу екстрадиция от Канада по повод първоначалните обвинения по случая, свързани с с обвиненията с подвеждане на банката HSBC Holdings за отношенията на Huawei със Skycom. Мън твърди, че е невинна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК