Google и Microsoft пренасочват производството си извън Китай

Причината е епидемията от коронавирус, която не показва затихване

26.02.2020 | 15:05 Редактор: Ралица Братанова
Google и Microsoft пренасочват производството си извън Китай

Американските технологични гиганти Google и Microsoft пренасочват все повече от тяхното производство извън Китай към държави в Югоизточна Азия, тъй като епидемията от коронавирус не показва признаци на затихване, съобщи в сряда финансовата агенция Nikkei Asian Review.

Според източници на агенцията Google се стреми да започне през април производството на най-новия си смартфон - Pixel 4A, като планира да произвежда в страната и модела Pixel 5 по-късно през годината.

Тайланд е друга страна, която се очаква да се възползва от новите планове на Google, включително да започне да произвежда смарт тонколоните (smart speaker) на компанията, известни като Nest Mini, пише БНР.

Същевременно и компанията Microsoft е готова да започне да произвежда някои от своите преносими и настолни компютри във Виетнам.

През миналата година много технологични компании започнаха да обмислят да пренасочат производството на сви продукти в други страни поради ескалиращото тогава търговско напрежение между Китай и Съединените щати и последвалото въвеждане на двустранни наказателни тарифи.

Снимка: Pixabay

Харесайте страница ни във Facebook ТУК