Собственикът на Нюйоркската фондова борса иска да купи eBay

Пазарната стойност на компанията е над 28 милиарда долара

05.02.2020 | 18:13 Редактор: Ивет Арабова
Собственикът на Нюйоркската фондова борса иска да купи eBay

Собственикът на Нюйоркската фондова борса (NYSE) направи предложение за поглъщане на eBay, което може да оцени платформата за търговия на над 30 млрд. долара, съобщава The Wall Street Journal, цитирайки свои източници.

Intercontinental Exchange (ICE) е имала интерес към eBay и очевидно той е подновен в момента. Понастоящем компаниите не са в официални разговори и няма гаранция, че eBay ще се съгласи на сделка. Ако има такава, тя би била доста голяма, като се има предвид пазарната стойност на eBay от над 28 милиарда долара, предава Bloombergtv.bg.

От ICE потвърдиха интереса си към евентуална сделка късно във вторник.

EBay беше пионер в електронната търговия, но сега е в конкуренция с компании като Amazon.com, като компанията се стреми да се дистанцира от репутацията си на онлайн аукционна къща.

EBay отчете миналата седмица спад в печалбата си за последното тримесечие на 2019 г. и снижи очакванията си за първото тримесечие.

ICE е известна най-вече с това, че управлява фондовата борса в Ню Йорк, както и още няколко борси за фючърси по света. Групата притежава базираната в Лондон International Petroleum Exchange и Chicago Stock Exchange.

Снимка: Bloomberg/Daniel Acker

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК