Рекордно: Tesla вече е по-скъпа от GM и Ford взети заедно

Анализаторите са песимисти за способността на компанията да генерира печалба дългосрочно

10.01.2020 | 15:23 Редактор: Искра Ангелова
Рекордно: Tesla вече е по-скъпа от GM и Ford взети заедно

За първи път пазарната капитализация на Tesla надмина комбинираната стойност на General Motors и Ford Motor, предава "Ройтерс".

Цената на акциите на производителя на електромобили от Силициевата долина се повиши с близо 5% в сряда, приключвайки борсовата сесия на ниво от 492,14 долара за акция. Това повиши пазарната капитализация на компанията до близо 89 млрд. долара, или с 2 млрд. долара повече от сбора от капитализациите на General Motors и Ford, които са съответно 50 млрд. долара и 37 млрд. долара.

Напредъкът, постигнат от главния изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск, опроверга продаващите на късо и други трейдъри, които очакваха автомобилният производител да бъде изпреварен от отдавна утвърдени автомобилни компании, включително GM и Ford.

Това, което подчертава увереността на инвеститорите в Мъск и бъдещия растеж на компанията му, е, че пазарната капитализация надмина тази на американските конкуренти, въпреки че техният бизнес е много по-голям от този на Tesla. GM и Ford са доставили по над 2 млн. превозни средства в Съединените щати през последната година,в с равнение с 367 500 доставки на Tesla по света, съобщи Investor.bg.

Въпреки че последните добри новини за Tesla зарадваха феновете ѝ, много анализатори и инвеститори остават песимисти за способността на компанията да генерира печалба дългосрочно.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК