Tesla разширява плановете си за първия завод в Европа

В завода трябва да се изграждат и сглобяват всяка година приблизително 500 хил. коли

06.01.2020 | 23:06 Редактор: Искра Ангелова
Tesla разширява плановете си за първия завод в Европа

Американският производител на електрически автомобили Tesla възнамерява да произвежда няколко модела в планираната си фабрика в Бранденбург. В Грюнхайде близо до Берлин трябва да се изграждат и сглобяват всяка година приблизително 500 000 електрически превозни средства от Model 3 и Y, става ясно от съобщение на Държавната служба по околна среда в официалния провинциален вестник за Бранденбург.

Въвеждането в експлоатация трябва да се извърши през юли 2021 г. През 2019 г. компанията достави общо около 367 500 автомобила, съобщава Investor.bg.

В завода в квартал Одер-Шпрее трябва да се настанят преса, цех за леене, каросериен цех, отдел за боядисване, производство на седалки, производство на пластмаси и батерии, както и производството на задвижване и окончателния монтаж.

Предвижда се също централна сграда за захранване и пречиствателна станция. Няколко медии вече съобщиха за производствените планове.

Според информацията, предоставена от правителството на Бранденбург, на първи етап в Грюнхайде се планират над 3000 работни места, а след разширяването те могат да се увеличат до 8 000. 

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК