Филтър с активен въглен ще пречиства въздуха в автомобилите на Volkswagen

Собственици на по-стари модели на марката също ще могат да се възползват от него

12.11.2019 | 14:50 Редактор: Стефанка Митева
Филтър с активен въглен ще пречиства въздуха в автомобилите на Volkswagen

Филтър с активен въглен за купето ще бъде монтиран във всеки нов автомобил на Volkswagen. Информацията бе обявена от компанията, а целта е да се защити здравето на клиентите, страдащи от алергии, свързани със замърсяването на въздуха.

Air Care Climatronic e системата, която използва такъв филтър. От Volkswagen ще я добавят в стандартното оборудване на своите автомобили. Филтърът не позволява проникването на полени, бактерии, гъбични спори и вредни газове в купето. Освен че се намалява вероятността за алергични реакции, се предполага, че по-чистият въздух ще спомогне и за по-добро концентриране на водача.

Работата на филтъра може да бъде задействана от бутоните, регулиращи климатика. Системата ще има и сензор, отчитащ нивото на замърсяване на въздуха, който ще може автоматично да задейства клапата за рециркулация в купето, пише automedia.com.

Всеки новопроизведен автомобил ще бъде оборудван с такъв филтър, но и собствениците на по-стари автомобили на марката ще могат да се възползват от технологията.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК