Volkswagen пуска електрическо комби през 2021 г.

За седалките е използвана кожа, получена от остатъците от ябълков сок

09.11.2019 | 15:40 Редактор: Ивет Арабова
Volkswagen пуска електрическо комби през 2021 г.

Компанията Volkswagen показа скици на нов концептуален модел от семейството ID. Това е комбито ID. Space Vizzion, с чиято помощ брандът ще положи основите на нов сегмент електромобили. Серийната версия на модела ще се появи на пазара през 2021 г, предава Automedia.bg.

Както и преднишните концептуални модели, така и Volkswagen ID. Space Vizzion, е изграден на модулната платформа MEB. В дизайна на комбито са взаимствани елементи от други електрически прототипи на марката, като кросоувъра ID. Roomzz, например. От компанията твърдят, че ID. Space Vizzion съчетава аеродинамичните характеристи на автомобил от клас Gran Turismo с просторен салон на кросоувър.

Засега няма информация за техническите детайли на на новия модел. От Volkswagen посочват единствено неговия пробег с едно зареждане - 590 км по цикъла WLTP. Вероятно, силовият агрегат ще се състои от два електромотора - по един на всяка ос, а батерията ще е с капацитет поне 82 кВт/ч.

Салонът на комбито изглежда традиционно, като в него са залага на материали с неживотински произход. За седалките е използвана кожа AppleSkin, получена от остатъците от ябълков сок. 

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК