Audi пусна дизелово S5 Sportback с 384 к.с.

То притежава 48-волтова електрическа мрежа и система за мек хибрид

12.10.2019 | 09:30 Редактор: Василена Василева
Audi пусна дизелово S5 Sportback с 384 к.с.

В средата на 2019 г. Audi преработи модела си S5. То вече притежава 48-волтова електрическа мрежа и система за мек хибрид. Единственото задвижване на луксозния модел с пет врати е изключително мощният TDI с 347 к.с. и 700 нютонметра въртящ момент, пише Automedia.bg

Още в серийната си версия S5 TDI ускорява до 100 за 4,9 секунди. Abt Sportsline твърдят, че може и по-бързо. След доработката на модела ускорението вече е 4,7 секунди. Това се постига с помощта на нов команден блок ABT Engine Control (AEC). Разработеният от фирмата блок вдига мощността до 384 к.с., а максималният въртящ момент достига 760 нютонметра.

Идеално напаснати за S5 са окачването на ABT с регулируеми пружини, което позволява снижаване на предния и задния мост от 15 до 40 мм и стабилизиращите щанги. Допълнителен стил внасят 20-цоловите алуминиеви джанти тип ABT Sport GR с бляскаво черен завършек.

В салона ABT Audi също е всичко друго, но не и еднообразно. Още с отварянето на вратите на асфалта се прожектира логото на тунинг-фирмата, което загатва за особения характер. Индивидуалната програма на фирмата позволява намирането на подходящ стил за всички. Специални стелки завършват програмата за доработка.

Снимка: Pixabay

Харесайте страница ни във Facebook ТУК