Audi обнови семейството A5

Всички версии на модела вече са "меки" хибриди

08.09.2019 | 10:30 Редактор: Юлия Христова
Audi обнови семейството A5

Компанията Audi обнови цялото моделно семейство A5, като освен нови детайли по екстериора автомобилите са получили допълнителни системи, както и модернизирани двигатели.

На външен вид обновените A5 могат да бъда различени по новите брони, изменената решетка на радиатора, която е по-широка и по-плоска, а също така и по увеличените въздухозаборници. Една от особеностите е вентилационен отвор над решетката на радиатора, която трябва да служи като препратка към рали-колата Audi Sport quattro от 1984 г., пишпе automedia.bg

Всички модификации на А5 още в базовото си ниво оборудване получават светодиодни фарове, а като опция Audi предлага матрична и лазерна оптика. Специално за екстериора са налични и два допълнителни пакета - advanced и S line.

Гамата двигатели също е претърпяла редица изменени. Всички модели, в това число и "напомпаните" модификации S5, са "меки" хибриди, работещи с 12-и или 48-волтова мрежа. Силовите агрегати са бензинови с мощност 190 и 245 к.с., както и дизели  163, 190 и 231 к.с. Дизеловото S5 разчита на 342 к.с. и 700 Нм, а бензиновото има 347 к.с. и 500 Нм.  

Скоростните кутии са 7-степенна "роботизирана" и "автомат" с 8 предавки. При най-слабите мотори система quattro ultra е опция, докато при топ-версиите задвижването на четирите колела е част от оборудването.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК