Apple ще увеличи производството на Iphone 11 с до 10%

Компанията се придържа към целите си за 75 млн. продадени нови модели през второто полугодие

05.10.2019 | 09:30 Редактор: Ралица Братанова
Apple ще увеличи производството на Iphone 11 с до 10%

Американският технологичен гигант Apple е поръчал на доставчиците си да увеличат производството на последния му модел iPhone 11 с около 10%, съобщава Bloomberg, като се позовава на Nikkei Asian Review. Причината е в по-големите продажби от очакваното на новите телефони.

Увеличението ще добави между 7 и 8 млн. броя от телефона над първоначалните планове на базираната в Купертино компания, посочва Nikkei, като цитира анонимни източници. 

Цените на акциите на доставчиците на Apple Murata Manufacturing и Alps Alpine в Токио и на AAC Technologies Holdings в Хонконг се изстреляха след новината.

Не е необичайно Apple да увеличи поръчките, тъй като измерва търсенето след представянето на iPhone 11, както и в контекста на повечето покупки преди празничния сезон. 

Главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук обаче прогнозира силни първоначални продажби на най-печелившия ѝ продукт, запазвайки очакванията си, че търсенето на iPhone 11 ще продължи, въпреки глобалните сътресения на пазара на смартфони.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК