Hyundai започва да разработва летящи коли

Ръководител на проекта е световноизвестен бивш шеф в НАСА

01.10.2019 | 22:50 Редактор: Юлия Христова
Hyundai започва да разработва летящи коли

 Смята се, че в близко бъдеще летящите коли ще се превърнат във важна част от транспортните системи със задачата да намалят съществуващия пътен трафик в мегаполисите. Южнокорейският автомобилен производител Hyundai Motor Group направи крачка в тази насока, като създаде подразделение за разработка на въздушни превозни средства. За ръководител на проекта е назначен Шин Чжевон, световноизвестен авиационен инженер и конструктор.

Южнокорейският концерн посочва, че новото подразделение ще разработи базови технологии, които ще направят компанията лидер на пазара на градския въздушен транспорт. Според прогнозите през следващите 20 години обемът на този сегмент ще достигне 1,5 трилиона щатски долара. Поради това Hyundai Motor Group не спести пари, за да наеме един много скъп специалист в тази област, пише automedia.bg.

Доскоро Шин оглавяваше отдела за авиационни изследвания в американската космическа агенция НАСА, където определяше стратегията за развитието на авиационната индустрия. Опитът му е в разработването на революционни планери и двигатели, както и на технологии за въздушна безопасност и контрол на движението. В новата си роля Шин ще разработва решения за безопасно и икономично пътуване по въздуха.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК