Бъдещите iPhone-и изцяло от рециклирани материали

Apple с отношение по въпроса с изменението на климата

01.10.2019 | 15:05 Редактор: Тодор Петров
Бъдещите iPhone-и изцяло от рециклирани материали

Директорът за политиките по опазване на околната среда в Apple - Лиза Джаксън, възнамерява да използва влиянието на производителя на iPhone, за да постигне по-широко използване на рециклирани материали и възобновяемата енергия. 

"Важно е да използваме ролята си в частния сектор, за да окажем натиск за смели действия по отношение на изменението на климата - и да дадем добър пример", заяви Джаксън, която е била ръководител на Агенцията за опазване на околната среда на САЩ при президента Барак Обама.

Пример е използването на рециклирани редки метали в новия iPhone 11 - за първи път в смартфон. Apple също така използва  за някои свои модели рециклиран алуминий. Компанията обяви през миналата година, че всички поделения на групата ще бъдат захранвани изцяло от възобновяема енергия. 

Междувременно 44 доставчици на Apple се ангажираха с подобна политика. Apple публикува информация за емисиите на CO2, които би трябвало да генерира през целия живот всяко от нейните устройства. За новия iPhone 11 Apple очаква 72 килограма CO2 на устройство, от които 79% ще са при производството, а 17% - при употребата.

Четете още по темата в Investor.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страница ни във Facebook ТУК