Apple може да си отдъхне: Добър старт за новите iPhone 11

Данните за предварителните поръчки са по-добри от тези през 2018 г.

17.09.2019 | 21:52 Редактор: Василена Василева
Apple може да си отдъхне: Добър старт за новите iPhone 11

Предварителните поръчки за най-новите модели iPhone на Apple се радват на по-добър старт от тези година по-рано, твърдят няколко анализатори от Wall Street, позовавайки се на собствени проучвания, предава Ройтерс.

През миналата седмица компанията представи три нови модела iPhone, които имат по-добри процесори и нови функционалности за камерата. Устройствата носят имената iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max, а цените им са между 699 долара и 1099 долара.

Анализаторът на TF International Securities Мин-Чи Куо, познат като един от хората, които следят внимателно компанията от Купертино, твърди, че търсенето на новите модели iPhone надминава очакванията, а голяма част от него се дължи на китайските потребители. 

Китай, Хонконг, Макао и Тайван (Широк Китай) е третият по големина регион от гледна точка на продажбите за 2018 г. След като сигнализира за отслабването на ръста на продажбите по-рано тази година, Apple се сблъсква с проблеми в търсенето, предизвикани от отстъпките, които правят китайските онлайн търговци на дребно.

Китайският сайт за електронна търговия JD.com обяви тази събота в официалния си акаунт в Weibo, че предварителните продажби на серията iPhone 11 са скочили с 480% спрямо предходната година, а топ три на най-популярните продукти са iPhone 11 Pro в зелен цвят и стандартният iPhone 11 в черно и лилаво.

Китайската медия Yicai също написа в понеделник, че поръчките в Tmall на Alibaba са скочили с 336% в рамките на първия ден на продажбите спрямо предварителните продажби на iPhone XR миналата година. Медията се позовава на данни на Tmall.

CNBC пише, че Куо е увеличил своята прогноза за продажбите на iPhone 11 от между 65 и 70 млн. бройки през 2019 г. до 70 до 75 млн. бройки.

Въпреки че дават данни, които не могат да бъдат директно сравнени с тези на Куо, анализаторите от две брокерски компании твърдят, че първоначалните поръчки изглеждат добре.

Instinet, собственост на японската банка Nomura, се позовава на проверки на „продажбите“ за своите заключения, докато Даниел Айвс от Wedbush твърди, че е направил проверки на доставчиците в Азия, включително в Китай.

Oще подобни новини можете да намерите в Investor.bg

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК