Kамерите на iPhone 11 отключвали трипофобия

Новите модели са с 3 обектива

12.09.2019 | 23:11 Редактор: Василена Василева
Kамерите на iPhone 11 отключвали трипофобия

Дебютът на iPhone 11 Pro тази седмица остави някои хора във възторг от новата система от 3 камери, но пък други потръпнаха, пише Digital Trends.

iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max идват с камера с 3 обектива, която може да прави широкоъглни и супер широкоъгълни снимки. Обаче нямаше и 2 дни и първият негатив излезе наяве - трипофобията при някои хора започва да се обажда.

Трипофобията се определя като "страх или отвращение от струпването на дупки на едно място". Този страх все още не е признат за официална фобия,  но много учени и психолози потвърждават наличието ѝ.

Най-често срещаните неща, които отключват този страх са пчелнтие пити, струпване на очи по картини, корали, ягоди, пипалата на октоподи, а явно вече и съвсем новият iPhone 11 Pro.

Хората с трипофобия се оплакват от настръхване, некомфортно усещане, че нещо пълзи по кожата им, потене, дори паник атаки.

Ако оставим настрана външния им вид, новите камери на iPhone 11 Pro са съществено подобрение. Те ще имат и функцията Deep Fusion, която прави анализ пиксел по пиксел, за да прецизира снимките до кристално чисти детайли. Ще може да се увеличава фокуса на снимките с 0.5x, 1x, 2x и дори 10x пъти.

Хората, които все пак изпитват този дискомфорт могат да се насочат към iPhone 11, който има само две камери.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК