Apple: Производството на новия Mac Pro ще бъде в Тексас

Технологичният концерн ще може да внася компоненти от Китай, без те да бъдат облагани с нови мита

24.09.2019 | 23:15 Редактор: Василена Василева
Apple: Производството на новия Mac Pro ще бъде в Тексас

Американският технологичен концерн Apple ще се върне в Тексас, монтирайки там новия си високоефективен компютър Mac Pro. Това стана възможно благодарение на факта, че групата е получила изключение от допълнителните американски мита върху стоки от Китай за няколко важни компонента на устройството, съобщи групата в понеделник. Преди това в медийните съобщения се твърдеше, че Apple възнамерява в бъдеще да изгражда Mac Pro в Азия - като повечето му устройства.

Производителят на iPhone започна през 2013 г. да сглобява предишното поколение на Mac Pro в Тексас. Според съобщения в медиите Apple е трябвало да се справи с различни проблеми в производството, наред с други неща, защото американската инфраструктура за производство на електроника е по-лоша, отколкото тази в Китай.

През лятото Mac Pro попадна във водевила на търговския конфликт между Вашингтон и Пекин. Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви през юли, че компанията няма да получи никакви облаги или изключения от китайските наказателни мита. „Изградете го в САЩ и няма да има мита", написа Тръмп в Twitter.

ехнологичният гигант по-рано ангажира тайванския изпълнител Quanta Computer Inc., за да асемблира струващия близо 6 000 долара настолен компютър близо до Шанхай. Компютърът от висок клас, който беше представен през 2013 г., беше асемблиран в Остин, Тексас, от изпълнителя Flex Ltd. и беше обявен за единствения продукт на Apple, произвеждан в САЩ.

Снимка: Reuters

Цялата статия четете тук.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК