General Motors и Volkswagen се отказват от хибридите

Двата концерна се ориентират към електромобилите

16.08.2019 | 07:00 Редактор: Василена Василева
General Motors и Volkswagen се отказват от хибридите

Концерните General Motors и Volkswagen, се отказват от производството на автомобили с хибридни двигатели и се насочват изцяло към електрическите превозни средства, съобщава The Wall Street Journal, цитирано от Automedia.bg

По данни на изданието, двата производителя са се обединили около мнението, че "хибридните машини, в които бензиновият двигател се използва едновременно с електромотор, са били само временно решение с цел покриване по-строгите екологични стандарти". Хибридите са изпълнили задачата си и вече могат да отидат в историята. 

През следващите 4 години GM планира за пусне на пазара 20 типа електромобили, като сред тях ще има модели на Chevrolet и Cadillac. На свой ред, Volkswagen ще инвестира огромни средства в производството на компактен всъдеход на ток, който ще излезе през 2020 г. А през 2022 г. германците ще предложат и електрически микробус.

Позовавайки се на данни на агенцията за изследвания LMC Automotive, вестникът отбелязва, че през 2018 г. едва 3% от продадени нови коли на пазара в САЩ са били с хибридни двигатели, а 1% - с електрически.

Прогнозите са, че до 2023 г. автомобилните производители от цял свят ще похарчат около 225 млрд. долара за разработка на 200 типа електромобили. Според The Wall Street Journal, все още обаче няма единно мнение за това, кога точно електромобилите ще станат основно транспортно средство.

Снимкa: Volkswagen

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК