В Китай създадоха уникален електромобил с 9 врати

Машината ще излезе през 2021 г.

01.08.2019 | 15:26 Редактор: Елена Несторова
В Китай създадоха уникален електромобил с 9 врати

Китайци разработиха поредния уникален автомобил, но този път със сериозна помощ от чужбина. Това е концептуалният кросоувър HiPhi 1, дело на компанията Human Horizons, пише Automedia.bg.

Ръководител на проекта е англичанинът Марк Стантън, който преди време беше начело на подразделението Special Vehicle Operations на компанията Jaguar Land Rover.

Първото, което се набива на очи, е необичайният дизайн на автомобила. Премахването на двигателя с вътрешно горене е позволило увеличаването на вместителността на салона. 

Един от най-важните елементи в екстериора са "плавниците" на предната броня, които позволяват отклоняването на въздушния поток пред колата. 

Автомобилът е оборудван с голям брой електронни системи, като до момента в него са поставени 528 датчика. Очаква се в салона да бъде монтирана камера, която ще разпознава лица, както и специален датчик за миризма. 

Прототипът е получил цели 9 врати, като всички са с електрическо управление. Задните се отварят във формата на крила на чайка. Има и няколко различни режима, като сред тях е вариант, при който с една команда всички врати се отварят едновременно. 

Снимка: Autocar

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК