Електромобилите на Toyota ще са с китайски батерии

CATL е втората компания от Поднебесната империя, с която японците си сътрудничат

20.07.2019 | 20:31 Редактор: Василена Василева
Електромобилите на Toyota ще са с китайски батерии

Toyota обяви, че е подписала договор с китайската компания Contemporary Amperex Technology (CATL) за разработване на батерии за електрически превозни средства. Японският автомобилен производител заяви, че споразумението "ще осигури стабилно снабдяване с компоненти", ще позволи развитието на нови технологии и ще подобри качеството на продуктите, съобщава Automedia.bg

Съобщението за сделката бе направено на фона на обещанията на Toyota за увеличаване продажбите на екологично чисти автомобили. Освен със CATL, японският автомобилен производител си сътрудничи в тази област с друга китайска компания - BYD, а освен това планира да изгради съвместно предприятие за производство на батерии с Panasonic.

По-рано тази година Toyota представи два електрически модела за китайския пазар - C-HR и IZOA. Любопитното е, че японската компания разработва електрическите превозни средства не само за Китай. Така например, властите в Индонезия заявиха, че японците смятат да инвестират 2 милиона долара в разработката на електрически превозни средства в страната.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК