Porsche - щастливият печеливш от електрификацията?

За Taycan Porsche вече има 30 000 предварителни поръчки

29.07.2019 | 15:25 Редактор: Василена Василева
Porsche - щастливият печеливш от електрификацията?

В последно време Оливър Блуме бе леко дръпнат. До световната премиера на 4 септември шефът на Porsche не възнамеряваше да назове нови данни за предварителните поръчки за първия спортен джип на Porsche с изцяло електрическо задвижване.

Неговият продуктов директор Албрехт Раймолд и директорът по човешките ресурси Андреас Хафнер обаче изведнъж се оказаха по-отворени.

"Има 30 000 предварителни поръчки за Taycan", заяви мениджърът по човешките ресурси Хафнер с одобрението от Раймолд на събитие в Цуфенхаузен.

Чист маркетинг, може да си помисли човек. Но не става дума само за много повече от досега известните 10 000 предварителни поръчки - при клиентите на Porsche желанието им за даден модел е гарнирано с авансово плащане от 2500 евро – най-високата авансова сума, която иска даден автомобилен производител.

Ако всичко върви както трябва, Porsche ще бъде голямото изключение в индустрията. Докато други производители на автомобили, като Daimler и BMW, изказват предупреждения за приходите си към инвеститорите заради забавянето на световната икономика, Porsche се подготвя да се противопостави на тази тенденция.

По ирония на съдбата производителят на спортни автомобили може да успее в това, в което други производители не са успели - бързият преход към електрическата мобилност, пише Handelsblatt.

Снимка: Reuters

Продължението на статията четете в Investor.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК