Porsche с нов проект: Тества виртуална реалност в моделите си (Видео)

Той се осъществява заедно със стартъпа Holoride

18.07.2019 | 23:50 Редактор: Василена Василева
Porsche с нов проект: Тества виртуална реалност в моделите си (Видео)

Автомобилният производител Porsche и стартъпът Holoride са започнали да тестват VR-гарнитури, свързани с информационно-развлекателната система на колите. Очилата за виртуална реалност ще бъдат използвани от пътниците на задната седалка. Премиерата на технологията ще се състои на автомобилното изложение във Франкфурт през септември, пише Automedia.bg

Основната особеност на технологията се крие в това, че тя взаимодейства с автомобила. Очилата са оборудвани със сензори, които могат да "разчитат" маневрите на превозното средство, а системата в реално време "създава" картина на виртуална реалност. Освен това, пътниците ще могат да зададат продължителността на играта в зависимост от времето за пътуване.

По думите на ръководителя на проекта за интелектуална мобилност в Porsche AG, разработката на Holoride открива нови хоризонти за забавление в автомобила. В самия стартъп очакват да започнат масовото въвеждане на VR-гарнитурите в колите през следващите три години. В началото на 2019 г. Holoride показа как първата версия на устройството й работи в автомобил на Audi (вижте видеото).

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК