Потребяват ли децата порнографско съдържание през смартфоните си?

Дали този проблем може да се реши със закон или с по-взискателно възпитание вкъщи?

16.02.2019 | 11:15 Редактор: Иван Берберов
Потребяват ли децата порнографско съдържание през смартфоните си?

Съвременният начин родителите да укротят поне за малко децата си, е да им връчат смартфон в ръцете, с който те да се занимават. Това ли е правилният подход обаче?

Според един от съветниците на германското правителство, на децата под 14 години трябва да им бъде забранено да използват умните телефони, съобщава DW.

Най-голямото притеснение идва от това, че те могат да станат свидетели на порнографско съдържание  още от ранна детска възраст, което да навреди на съзнанието им.

"Деветгодишните вече гледат такива снимки и клипове на техните връстници как мастурбират“, казва пред в. "Funke" Джулия фон Велер.

"Също както се опитваме да ги предпазим от алкохола и наркотиците, трябва да следим и за използването на смартфоните в прекалено ранна възраст“, допълва Велер, която е директор на асоциацията "Невинни в опасност".

Полицията потвърждава и друга опасна статистика – все повече малки деца са замесени в скандали с порнографски изображения. На всеки две седмици органите на реда са викани в различни училища, за да разследват оплаквания.

И сега, когато всички малчугани имат смартфони, заподозрените и виновните често са съвсем малки.

Промяна на закона би бил лесно решение на този проблем, но ще предпази само децата от интернет.

Харесайте ни във Facebook ТУК