194 млн. мобилни приложения са свалени през 2018 г., сочи доклад

Потребителите са прекарали средно по три часа на ден на телефоните си

22.01.2019 | 14:32 Редактор: Ралица Братанова
194 млн. мобилни приложения са свалени през 2018 г., сочи доклад

Растежът на пазара на смартфони се забавя в целия свят, но през миналата година потребителите са прекарали средно по три часа на ден (или месец и половина годишно) на мобилните си телефони и са свалили около 194 млн. приложения, сочи доклад, цитиран от CNBC.

На Китай се падат близо половината от общия брой свалени през 2018 г. приложения, твърди компанията за анализи на мобилни данни App Annie в своя доклад "The State of Mobile 2019”.

Това се случва въпреки продължаващия спад на китайския пазар на смартфони, както и на временното спиране на одобренията на продажбата на някои игри.

Като един от най-големите пазари на смартфони, Китай също така носи и около 40% от общо 101 млрд. долара, които потребителите са похарчили за приложения в света чрез платени сваляния, покупки в приложения и абонаменти в приложения през миналата година, сочи още докладът. Според него повечето от тези покупки са направени за мобилни игри.

Китайският пазар на смартфони е уникален, защото развитието му варира от град до град, твърди Джейди Тан, регионален директор на App Annie.

Повече по темата четете на Investor.bg.

​За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Снимка: Pixabay