Равносметка: Ирма взе над 50 жертви

Над 6 млн. домакинства във Флорида са все още без електричество

12.09.2017 | 14:12 Редактор: Мария Аладжова
Равносметка: Ирма взе над 50 жертви

Над 50 жертви и щети за милиарди остави след себе си ураганът "Ирма", чиято сила отслабна до тропическа депресия. Стихията, която през уикенда удари Флорида, а в момента се придвижва към Щатите - Алабама и Джорджия, все още е опасна

6 и половина милиона домакинства във Флорида все още са без електричество, а голяма част от щата е под вода, след като "Ирма" удари сушата като ураган от 4-та степен. Стотици къщи пък са разрушени.

Над 6 милиона и 300 хиляди души бяха евакуирани при една от най-големите подобни операции не само в историята на щата, но и на страната.

В момента "Ирма" се придвижва към югоизточната част на САЩ.

В най-голяма степен пострадаха кораловите острови Флорида Кийс, разположени на около 25 километра от Маями. Въпреки бедственото положение, котките от дома-музей на Хемингуей, който се намира в Кий Уест, оцеляха.

Животните, които имат по 6 пръста на лапите си, били спасени от уредника на музея, която отказала да се подчини на заповедта за незабавна евакуация. За щастие след преминаването на "Ирма" всички били живи, макар и доста изплашени.

Спрени са и пощенските доставки във Флорида, Джорджия, Калифорния и околните райони, заради пораженията. От Български пощи ще съобщават за ситуацията на своя сайт.