Мишел Обама се включи в предизборния митинг на Клинтън

"Ако хората се чудят, да, Хилари Клинтън е мой приятел", заяви първата дама на САЩ

28.10.2016 | 14:45 Редактор: Мария Аладжова
Мишел Обама се включи в предизборния митинг на Клинтън

Първата дама на САЩ Мишел Обама за първи път се включи в предизборен митинг на Хилари Клинтън. Двете призоваха американците да гласуват на 8 ноември.

Обама застана до Клинтън в критичния щат Северна Каролина. Това е един от щатите, в който вече започна предварителното гласуване за президентските избори на 8 ноември.

"Ако хората се чудят, да, Хилари Клинтън е мой приятел. Аз съм благодарна на Хилари за смелостта ѝ и за това, което ще направи за страната. Тя има повече от който и да е кандидат. Дори от Барак и Бил. Така че тя е напълно готова да стане президент. И да, тя е жена. Ако Хиклари не спечели, това е защото не сме гласували за нея. Точно това искат нейните опоненти. Това е стратегия, да направят тези избори мръсни, грозни. Избирателите решават кой печели и кой губи. Хилари си свърши работата, сега ние трябва да свършим нашата и да я изберем", заяви Обама от трибуната. 

Мишел Обама се включи активно в последните дни от предизборната кампания на Клинтън. Тя похвали Мишел за подкрепата ѝ за образованието на момичета по света и за насърчаването на по-доброто хранене на децата. Клинтън обеща, ако бъде избрана за президент, ще се грижи за зеленчуковата градина на Белия дом. 

Вижте още: