Доналд Тръмп и Хилари Клинтън на една маса

Двамата преминаха на по-шеговит тон по време на официална благотворителна вечеря в САЩ

21.10.2016 | 15:05 Редактор: Мария Аладжова
Доналд Тръмп и Хилари Клинтън на една маса

Само часове след приключването на последния дебат от президентските избори в САЩ Хилари Клинтън и Доналд Тръмп застанаха един до друг на официална вечеря. След нападките и обидите по време на диспута, на една маса двамата преминаха на езика на шегата.

По традиция веднъж на всеки четири години фондация Алфред Смит кани кандидатите за президент на САЩ на годишната си официална вечеря, набираща средства за деца в нужда. Както и по време на президентския дебат, Доналд Тръмп не запази добрия тон и беше освиркван от публиката. Милиардерът обаче успя да разсмее останалите, споменавайки речта на съпругата си Мелания на националния конгрес на републиканците през юли: 

"Трябва да ви кажа, че тази година, за разлика от преди, медиите в тази страна са изключително предубедени. Искате доказателство? Мишел Обама изнесе реч, която всички харесаха и аплодираха. Тя беше фантастична. Речта бе абсолютно уникална. Моята съпруга Мелания произнесе абсолютно същата реч и какво се случи? Всички започнаха да я нападат, макар вината да не бе нейна. Наистина не разбирам това отношение", подметна шеговито той.

Хилари Клинтън не пропусна да се пошегува със скандалното отношението на опонента си към жените. Тя припомни неуспешния му опит за хумор по време на интервю през 2002 г., в което милиардерът заявява, че дамите стават по-малко привлекателни след 35.

"Доналд би оценил Статуята на свободата с четири. Тя дори може да получи и пет, ако си смени прическата и захвърли факлата и плочата. Като се замисли човек, знаете ли коя цифра ще е хубава за жена? 45", коментира Клинтън. 

Въпреки че двамата претенденти не се ръкуваха по време на трите дебата помежду си, официалната благотворителна вечеря приключи с дружелюбно ръкостискане.