В Сърбия са хванати въоръжени терористи с фалшиви български паспорти

През последните две седмици има рязко увеличаване на потока нелегални мигранти от територията на България към Сърбия

16.09.2016 | 11:45 Редактор: Ирина Георгиева
В Сърбия са хванати въоръжени терористи с фалшиви български паспорти

Сръбските спецчасти са задържали четирима мъже вчера, които са се опитвали с кола да преминат на територията на Унгария. В тях са намерени и иззети фалшиви български паспорти и оръжие - пет пистолета, автомати, пушка , оптически мерник и патрони, които са били предназначени за ислямистки групировки в Европа, предадоха Senica.ru и "Фокус".

Властите са задържали 31-годишния сърбин Душан Д., 35-годишния Драган Т от Босна и Херцеговина, 42-годишния иракчанин Абдул Хамеди и Кан Мухамед от Сирия на 44 години. 

Към момента не се знае защо терористите са използвали български паспорти и как точно са се снабдили с тях. По-рано се появи информация, че и преди в Европа е имало задържани джихадисти с фалшиви български паспорти. По непотвърдена информация готов фалшив паспорт може да се купи за 300 евро.

През последните две седмици има рязко увеличаване на потока нелегални мигранти от територията на България към Сърбия, в това число и на джихадисти, коментираха от сръбското министерство на отбраната. Само за последния ден сръбските власти са успели да задържат 50 мигранти, уточнява говорителят на сръбското министерство на отбраната Йован Кривокапич.