fallback

Сблъсъци по време на митинга на крайната десница в Кьолн

Кореспонденция на Лъчезар Вълев, Кьолн

09.01.2016 | 19:52

Лъчезар Вълев, пряко от Кьолн за демонстрацията срещу имигрантите след нападенията срещу жени на Нова година. Пряко включване в новините на телевизия Bulgaria ON AIR в 19:30ч. на 9 януари.

 

Още по темата

Сблъсъци, напрежение, насилие и арестувани имаше след протеста на Пегида в на гаровия площад в Кьолн в неделя. Паралелно се проведе и протест на леви организации. Полицията използва водни оръдия, за да разпръсне демонстрацията на Пегида.

До сблъсъците се стигна след като активисти на Пегида започнаха да хвърлят стъклени бутилки и бомбички.

С кордон бяха разделени двете шествия. Хвърчаха камъни.

 

Насилие срещу журналисти

Имаше насилие и срещу журналисти. Членовете на Пегида бяха много агресивни и към тях. Има един пострадал журналист и трима ранени полицаи.

1700 участници се включиха в митинга на Пегида, сред които и 800 футболни хулигани.

1330 бяха участниците в протеста на левицата.

Целият център на Кьолн е затворен. Полицията, която бе силно критикувана заради неспособност да се справи с насилието на Нова година, след което шефът й бе пенсиониран, днес си свърши работата.

Хората са притеснени, но градът живее нормално.

След инцидентите с нападения над жени на Нова година на гаровия площад в Кьолн, канцлерът Ангела Меркел втвърди тона към бежанците. Днес на конференция на нейната партия тя каза, че на имигрантите, които извършват престъпления трябва да им се отнеме правото да искат убежище.

fallback
Още от Свят
fallback