Ограбиха дома на Роберто Баджо, крадците му разбиха главата

Баджо се е опитал да спре натрапниците

21.06.2024 | 13:01 Редактор: Деси Николова
Ограбиха дома на Роберто Баджо, крадците му разбиха главата

Бившият нападател на италианския национален отбор Роберто Баджо е бил ранен при въоръжен грабеж в дома му в Северна Италия, съобщиха местните медии, цитирани от BBC. Инцидентът се е случил в 22:00 местно време, когато най-малко петима души са нахлули във вилата на 57-годишния мъж в Алтавила Вичентина.

"Corriere della Sera" съобщaва, че жестокият инцидент е станал, докато Баджо и семейството му са гледали мача на Италия срещу Испания от Европейското първенство.

Футболистът-ветеран е бил откаран в спешното отделение в Арциняно и се е наложило да му бъдат направени шевове на челото, съобщиха местните медии. Нападението е продължило около 40 минути. Баджо се е опитал да спре крадците, но един от тях го ударил с пистолет по челото, съобщи агенция AFP.

Малко след това той и семейството му са били заключени в една стая, докато крадците разбивали из къщата, търсейки ценности. Не е ясно каква сума е взета при обира. Семейството му е потресено от инцидента, но не е пострадало.

Когато футболистът преценил, че ситуацията се е успокоила и вече е безопасно, той разбил вратата на стаята, в която са били заключени със семейството му, и извикал полиция.

Снимка: БГНЕС