Фон дер Лайен: Европейците да се подготвят за война и да инвестират в отбрана

Който говори и действа като Путин, не иска мир, смята председателят на ЕК

26.05.2024 | 18:00 Редактор: Тодор Петров
Фон дер Лайен: Европейците да се подготвят за война и да инвестират в отбрана

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е заявила, че европейците трябва да се подготвят за евентуална война и да инвестират в отбрана, информира Deutsche Welle.

"Укрепването на отбранителните способности може да подобри икономиката на ЕС. Който говори и действа като Путин, не иска мир, а възнамерява да продължи", казва тя в ефира на германската радиостанция Deutschlandfunk.

Фон дер Лайен е посочила, че е важно да продължим да подкрепяме Украйна в условията на война, както и да укрепим отбранителните способности на Европейския съюз. Според нея трябва да се инвестира повече в отбраната, ако Европа иска да запази мира на континента.

Фон дер Лайен е говорила и за хибридните атаки на Русия. Тя е коментирала провокациите по границата в Балтийско море, използването на мигрантите като лост за натиск и опитите за разделяне на европейците в социалните мрежи, предаде "Фокус".

Според председателя на Европейската комисия укрепването на отбраната на ЕС може да има положително въздействие върху икономиката. Тя е дала за пример инициативата на Полша и Гърция за създаване на обща система за противовъздушна отбрана.

Снимка: БГНЕС


3
2 rate up comment rate down comment 0
хибридни кратуни
преди 3 седмици
Къде ги намират ... такива кукувици..... Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 0
Добре
преди 3 седмици
Я па тая ***. Ми подготвяй си децата и внуците и заминавайте да се биете и да ме защитавате. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 седмици
Кой лъже - Пеевски или ф.д. Лайн$н ?Нали нямало да се участва, а? Пеевски и леличката да ходят на фронта, не да словоблудстват и да се разпореждат с чужди животи, които не им принадлежат! Сигнализирай за неуместен коментар