В Русия задържаха американски войник за "престъпно поведение"

Той е бил базиран в Южна Корея

07.05.2024 | 08:56 Редактор: Тодор Петров
В Русия задържаха американски войник за

В Русия по обвинения в престъпно поведение е задържан американски войни. Новината бе потвърдена от армията на САЩ. Войникът е бил базиран в Южна Корея. Представител на САЩ заяви, че войникът е обвинен в кражба от жена.

Москва е уведомила Държавния департамент на САЩ за криминалното задържане на войника в съответствие с Виенската конвенция за консулските отношения.

"На 2 май 2024 г. руските власти във Владивосток, Русия, задържаха американски войник по обвинения в престъпно поведение", казва от армията.

Руското посолство във Вашингтон не отговори веднага на исканията за коментар.
Руският всекидневник "Известия", цитирайки неназован източник, пише, че базираният в Южна Корея сержант от армията се е срещнал по интернет с жена от далекоизточното руско пристанище Владивосток.

Според "Известия", двойката е живяла заедно известно време. Но той я набил и откраднал 200 000 рубли (2200 долара) от нея.

Администрацията на президента Джо Байдън лобира в Москва да освободи множество американци, включително репортера на Wall Street Journal Евън Гершкович.

32-годишният Гершкович стана първият американски журналист, арестуван по обвинения в шпионаж в Русия след Студената война, когато беше задържан от Федералната служба за сигурност (ФСБ) на 29 март миналата година, пише "Фокус".

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа