От ГЕРБ искат оставка и извънредна среща на СОС заради затворения Симеоновски лифт

Кметът на София и колегите му трябва да прочетат договора, за да разберат как могат да защитят софиянци, призова Георги Георгиев

19.05.2024 | 10:32 Редактор: Елеонора Танева

До затварянето на Симеоновския лифт се стига заради бездействието на кмета. Тази позиция изрази заместник-председателят на Столичния общински съвет и член на ГЕРБ Георги Георгиев. Той поиска незабавно да се освободи заместник-кметът по правни въпроси на Столичната община.

"Договорът за приватизация на лифта се сключва на 26 юли 2007 г. и тогава в Общинския съвет, взел решението за приватизация, няма нито един общински съветник на ГЕРБ. Обръщаме внимание на поведението на кмета от публичната му изненада, а освен това говорят неистини и заблуждават гражданите, приемайки тезата на приватизатора, че срокът на приватизационния контрол бил изтекъл. Този срок е 25 год., което означава, че до 2032 г. Кметът на София и колегите му трябва да прочетат договора, за да разберат как могат да защитят софиянци, а не да повтарят удобната теза на приватизатора", заяви Георгиев, цитиран от БТА.

Общинските съветници на ГЕРБ-СДС искат на 25 май да има извънредно заседание, на което да бъдат изслушан кметът Васил Терзиев.

На интернет страницата на "Витоша ски“ е публикувано съобщение, в което се посочва, че "лифтовете излизат в профилактика и няма да работят до началото на летния сезон".