Путин посрещна Възкресение Христово на литургия, отслужена от патриарх Кирил (СНИМКИ)

Патриархът се помоли "свещените граници" на Русия да бъдат защитени

05.05.2024 | 10:00 Редактор: Елеонора Танева
Путин посрещна Възкресение Христово на литургия, отслужена от патриарх Кирил (СНИМКИ)

Владимир Путин поздрави православните християни за Великден и отбеляза, че духовенството винаги е оставало с народа - както и сега, пред лицето на предизвикателствата. Поздравленията на държавния глава бяха публикувани на сайта на Кремъл.

"Духовните пастири винаги са били с народа и днес, изправени пред сериозни предизвикателства, християнските религиозни организации оказват ефективна, безкористна помощ на нуждаещите се от подкрепа и внимание", подчерта руският лидер, цитиран от ТАСС.

Президентът обърна внимание на "укрепването на институцията на семейството, възпитанието на младите хора, установяването в обществото на такива трайни ценности и морални насоки като грижата за ближния, милосърдието и състраданието, които руските християни практикуват".

Путин отправи и поздравление до Московския и на цяла Русия патриарх Кирил, в което изрази благодарност към духовника за неговото подвижническо служение и усилията за укрепване на Отечеството.

По традиция Владимир Путин присъства на вечерната Великденска служба в катедралата "Христос Спасител", отслужена от руския патриарх Кирил.

По време на службата патриархът се помоли "свещените граници" на Русия да бъдат защитени и изрази надежда, че Бог ще сложи край на "междуособната бран" между Русия и Украйна.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: БГНЕС