Money.bg

Събота от 16:30 часа
още

Ортодонт: Българинът държи на естетиката, но не и на здравето си

Здравната каса не дава на пациентите това, което очакват, коментира д-р Гълъбица Спахиева

18.05.2024 | 20:29 Редактор: Йоана Великова

Добре ли работят стоматолозите със Здравната каса и със застрахователните фондове. 

"Пътят на един стоматолог е изключително труден. В България да имаш бизнес е изключително трудно, мисля, че почти всички институции се опитват да съсипят всеки един бизнес. Когато бизнесът е свързан с медицина, институциите, идващи на проверки стават двойно повече имат повече изискванията, които трябва да бъдат спазени. Вече 7 години съм стоматолог и всеки ден работя около 12 часа. Бизнес съветът, който бих дала е хората да си ценят служителите", каза ортодонтът и собственик на дентални клиники д-р Гълъбица Спахиева предаването "Money.bg".

В ефира на Bulgaria ON AIR тя заяви, че здравната култура на българите започва да се повишава в положителна посока, една от основните причини за това е естетиката. За съжаление, профилът на българина е човек, който държи на естетиката, но не и на здравето си.

"В едната от моите клиники работя по Здравна каса. Много голям проблем на Касата е, че не дава на пациентите това, което трябва да се полага на един европейски гражданин. Налага се пациентите да доплащат за услуга, а хората очакват като са здравно осигурени да нямат проблеми, защото в Европа е така", д-р Спахиева постави фокус върху работата със здравна каза. 

Гледайте целия разговор във видеото.