Израел отново удари Рафах, убити са 13 души - повечето деца

Тел Авив обеща да разшири сухопътната си офанзива към града на границата с Египет

21.04.2024 | 16:18 Редактор: Искра Ангелова
Израел отново удари Рафах, убити са 13 души - повечето деца

При израелски удари по южния град Рафах в Газа през нощта са били убиха 13 души, включително девет деца, съобщиха здравни служители от палестинския анклав, цитирани от АП.

Израел извършва почти ежедневни въздушни нападения срещу Рафах, където повече от половината от 2,3-милионното население на Газа е потърсило убежище от боевете на други места. Той също така обеща да разшири сухопътната си офанзива към града на границата с Египет, въпреки призивите за сдържаност от международната общност, включително от страна на САЩ.

Вчера Камарата на представителите одобри пакет от помощи на стойност 26 милиарда долара, който включва около 9 млрд. долара хуманитарна помощ за Газа.

Войната в Газа бе предизвикана от безпрецедентното нападение на ислямистката групировка "Хамас" срещу Израел на 7 октомври, когато по данни на Израел бяха убити близо 1200 души, а около 250 бяха отведени като заложници в Газа. По данни на здравното министерство на "Хамас" броят на убитите палестинци от началото на израелското настъпление вече е надхвърлил 34 000, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Само да попитам за протокола -това " агресия" ли се води или война за " демокрация"? Сигнализирай за неуместен коментар