Израел: Благодаря ти за помощта, Америка, силно послание към нашите врагове

"Надявам се, че скоро ще мине през Сената със силна двупартийна подкрепа", написа Израел Кац

21.04.2024 | 09:55 Редактор: Искра Ангелова
Израел: Благодаря ти за помощта, Америка, силно послание към нашите врагове

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че одобрението на Камарата на представителите на САЩ на нова военна помощ в размер на милиарди долари показва силна подкрепа за Израел и "защитава западната цивилизация". Общо 13 млрд. долара военна помощ бяха отпуснати за историческия съюзник на Америка във войната му срещу "Хамас", въпреки нарастващата международна загриженост за съдбата на цивилните в Газа.

"В момента се очаква да бъде извършена проверка на състоянието на Газа: "Конгресът на САЩ с огромно мнозинство много ценен законопроект за помощ, който демонстрира силна двупартийна подкрепа за Израел и защитава западната цивилизация. Благодаря ви, приятели, благодаря ви, Америка", написа Нетаняху в публикация в социалната мрежа X.

Външният министър на Израел допълни, че това "изпраща силно послание към нашите врагове".

"Гласуването на пакета от мерки за помощ на Израел с огромна двупартийна подкрепа доказва силните връзки и стратегическото партньорство между Израел и САЩ и изпраща силно послание на нашите врагове", написа Израел Кац в X, цитиран от БГНЕС.

"Надявам се, че скоро ще мине през Сената със силна двупартийна подкрепа", добави той.

Кац благодари на председателя на Камарата на представителите Майк Джонсън за неговото "лидерство, което доведе до усилията за приемане на пакета за помощ на Израел" и на лидера на малцинството в Камарата на представителите Хаким Джефрис "за подкрепата му".

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 седмици
Посланието е, че САЩ искат да унищожат Украйна и задълбочат конфликта в Газа . Евроатлантически " ценности". Сигнализирай за неуместен коментар