Четирима души загинаха при руски обстрел в Донецк

Източната фронтова линия става все по-несигурна

15.04.2024 | 12:42 Редактор: Толя Стоянова
Четирима души загинаха при руски обстрел в Донецк

При руски обстрел в източната част на Донецк са загинали четирима души, тъй като силите на Москва се стремят да навлязат по-дълбоко в индустриалния регион, предаде АФП.

Губернаторът на региона Вадим Филашкин заяви, че нападенията срещу миньорския град Сиверск, който е обграден от руските сили, са отнели живота на четирима души.

"Градът беше обстрелван вчера вечерта с множество ракетни установки. Вече е установено, че четирима мъже на възраст от 36 до 86 години са загинали в резултат на този обстрел", написа Филашкин в социалните мрежи, цитиран от БГНЕС.

Сиверск, чието население преди войната се оценяваше на 11 000 души, е подложен на постоянен руски обстрел, откакто Москва нахлу в Украйна през февруари 2022 г. Русия твърди, че е анексирала цялата Донецка област през септември 2022 г., въпреки че не контролира изцяло региона.

Длъжностните лица предупреждават, че източната фронтова линия става все по-несигурна, тъй като Украйна се бори да си осигури повече оръжия от съюзниците и да набере повече войници. 

Снимка: БГНЕС