Украинските войници пристрастени към хазарта - залагат дронове и термокамери

Властите търсят начини да се справят с проблема

03.04.2024 | 21:17 Редактор: Деси Николова
Украинските войници пристрастени към хазарта - залагат дронове и термокамери

Украинските власти ще търсят начини за ограничаване на пристрастяването към хазарта сред войниците, тъй като има опасения, че хазартната дейност подкопава морала и представлява риск за сигурността.

В петиция, подадена от украински военнослужещ, се посочва опасността за войниците, които често прекарват дълги часове извън бойните действия, да харчат част от месечната си заплата в онлайн платформи за хазарт на мобилните си телефони. Военнослужещите на фронта могат да печелят около 2 500 долара на месец, което е пет пъти повече от средната заплата в Украйна.

Документът, подаден от военнослужещ, представил се като Павло Петриченко от 59-а бригада, рисува портрет на украински войници, които харчат приходите си за хазарт, вземат заеми, за да покрият дългове - и понякога залагат военно оборудване, като дронове и термокамери, за да посрещнат плащанията.

"За много от тях хазартът се превръща в единствения начин за справяне със стреса, като бързо предизвиква допаминова зависимост и подкопава самодисциплината", пише Петриченко в петицията, която събра необходимите 25 000 подписа, за да бъде разгледана.

В петицията се посочва и рискът руските оператори на онлайн казина да насочват към клиентите си реклами, предназначени да осигурят достъп до лични данни на военнослужещи, както и на цивилни граждани. Задлъжнелите войници са подходяща мишена за манипулативни кампании, провеждани от руското разузнаване, се казва още в петицията.

Четете повече в bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
Джери Бадалуна
преди 4 седмици
Ако спрат братоубийствената война и се обединят,ще бъде най доброто решение и за двете страни Сигнализирай за неуместен коментар