Кейт Мидълтън към болните от рак: Не губете вяра и надежда. Вие не сте сами

Принцесата на Уелс подчерта колко е важно, че има подкрепата на Уилям и семейството си

23.03.2024 | 13:32 Редактор: Елеонора Танева

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън съобщи, че се лекува от рак. Тя заяви, че е в начален стадий на лечение и болестта е открита след коремната ѝ операция през януари.

На 16 януари от двореца Кенсингтън съобщиха, че Кейт Мидълтън е претърпяла планова коремна операция. В видеоизявление от снощи става ясно, че след операцията не е било известно, че принцесата има рак.

"Операцията беше успешна. Въпреки това тестовете след операцията установиха наличие на рак. Поради това медицинският ми екип ме посъветва да премина курс на превантивна химиотерапия и в момента съм в ранните етапи на това лечение", заяви във видеообръщение Кейт Мидълтън.

Подробности за вида на онкологичното заболяване не се разкриват. Дворецът Кенсингтън допълва с увереност, че принцесата ще се възстанови напълно.

"Това, че Уилям е до мен, също е голям източник на утеха и увереност. Както и любовта, подкрепата и добротата, които бяха показани от толкова много от вас. Това означава толкова много и за двама ни", допълни Мидълтън.

Тя заяви, че семейството ѝ в момента се нуждае от време, пространство и уединение. Накрая на своето видеообръщение принцесата на Уелс отправи послание: "До всеки, който се бори с тази болест в която и да е нейна форма, моля ви – не губете вяра и надежда. Вие не сте сами".

Кейт Мидълтън се появи за последно на публично място преди Нова година. В началото на февруари стана ясно, че крал Чарлз III също е диагностициран с рак. 

Вижте повече в репортажа на Дейвид Караиванов.