Кейт Мидълтън получи подкрепа от световни лидери, Хари и Меган ѝ пожелаха изцеление

Джо Байдън: Със съпругата ми Джил се молим за ва Вашето пълно възстановяване

23.03.2024 | 10:49 Редактор: Елеонора Танева
Кейт Мидълтън получи подкрепа от световни лидери, Хари и Меган ѝ пожелаха изцеление

Премиерът на Великобритания Риши Сунак и президентът на САЩ Джо Байдън са сред тези, които пожелаха на принцесата на Уелс Кейт Мидълтън бързо възстановяване, а известни личности, които са се срещали с принцесата през годините, също показаха подкрепата си в социалните мрежи, предаде Sky News.

Херцогът и херцогинята на Съсекс (Хари и Меган) споделиха послание за подкрепа на своята снаха в изявление, в което се посочва: "Пожелаваме здраве и изцеление на Кейт и семейството и се надяваме, че те ще могат да го направят насаме и в мир".

Принцесата обяви, че е диагностицирана с рак и се подлага на профилактична химиотерапия. В личен видеоклип бъдещата кралица заяви, че е искала да има време да обясни на трите си деца - Джордж, Шарлот и Луи, "за да ги успокои, че ще се справи", след като седмици наред се спекулираше със здравето ѝ.

Крал Чарлз, който в момента също се лекува от рак, сподели послание в подкрепа на снаха си, като Бъкингамският дворец заяви: "Негово Величество се гордее с Катрин за смелостта й да говори така открито, както го направи. След съвместния им престой в болницата Негово Величество поддържаше най-близък контакт с любимата си снаха през последните седмици. И двамата ще продължат да оказват своята любов и подкрепа на цялото семейство в този труден момент."

Междувременно президентът на САЩ Джо Байдън написа в социалната мрежа X, че той и съпругата му Джил "се присъединяват към милиони по света в молитва за Вашето пълно възстановяване, принцесо Кейт", пише "Фокус".

Френският президент Еманюел Макрон написа на X: "В този труден период, през който преминавате, Брижит и аз ви желаем пълно възстановяване. Вашата сила и издръжливост вдъхновяват всички нас". Канадският премиер Джъстин Трюдо написа: "От името на канадците, изпращам подкрепата си, докато тя (Кейт) се подлага на лечение. Всички й пожелаваме бързо възстановяване".

Носителката на "Оскар" актриса Катрин Зита Джоунс сподели снимка на Кейт в Instagram, като написа: "Уелс и светът е с вас. Обичам ви."

Снимка: БГНЕС