Откриха рак и на Кейт Мидълтън: Това е огромен шок

"Ставам все по-силна", заяви принцесата на Уелс

22.03.2024 | 20:09 Редактор: Искра Ангелова

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън сподели емоционално видео, в което разкри, че се бори с диагнозата рак. Заболяването е било открито след редица направени тестове.

"Това е огромен шок, след невероятно тежки няколко месеца. Но съм добре и ставам все по-силна", сподели тя, цитирана от BBC.

Подробности за заболяването не се разкриват, но от двореца са убедени, че принцесата ще се възстанови напълно.

Във видеото тя допълва, че когато е претърпяла коремна операция през януари, не се е знаело, че има рак.

"Въпреки това, тестовете след операцията установиха, че ракът е налице. Заради това медицинският ми екип ме посъветва да се подложа на превантивна химиотерапия и сега съм в ранните етапи на това лечение. Възстановяването от операцията също отне време, но сега мой приоритет е моето семейство. Аз и Уилям правим всичко възможно, за да работим добре. Отне ми време да обясня на Джордж, Луи и Шарлот, че ще се справя", признава принцесата.

"Всеки, който се сблъсква с това заболяване, независимо под каква форма - моля, не губете вяра или надежда. Не сте сами", апелира принцесата.

Тя добавя, че сега семейството ѝ се нуждае от време и уединение.

Белият дом пожела на Катрин "пълно възстановяване след ужасната новина за нейната диагноза."

"Всички ние току-що научихме ужасната новина. Нашите мисли са с херцогинята на Кеймбридж и нейното семейство", каза прессекретарят Карин Жан-Пиер.

А от двореца добавиха, че отсъствието на принц Уилям от панихидата на кръстника му в края на февруари се дължи на откриването на диагнозата на Кейт.

Припомняме, че в началото на февруари стана ясно, че крал Чарлз III също е диагностициран с рак.

Снимка: БГНЕС