Тревоги за здравето на Чарлз III, Камила се страхува да не изгуби своя крал

Принц Уилям не възнамерява да се вижда с брат си

06.02.2024 | 22:20 Редактор: Искра Ангелова
Тревоги за здравето на Чарлз III, Камила се страхува да не изгуби своя крал

Принц Уилям няма планове да се срещне с брат си - принц Хари, след като съпругът на Меган Маркъл днес кацна в Обединеното кралство, за да бъде до крал Чарлз III, който беше диагностициран с рак.

Принцът на Уелс остава съсредоточен върху това да се грижи за съпругата си Кейт, която се възстановява от коремна операция и си взе дълга почивка от обществените си задължения. 41-годишният Уилям трябва да се върне към задълженията си в сряда.

А това, че 39-годишният херцог на Съсекс отмени плануваните си събития, за да лети до Лондон и да бъде с баща си, въпреки проблемните им отношения, поражда опасения за сериозността на здравето на краля.

Източници, близки до принц Хари, който сега живее в Калифорния, твърдят, че той все пак е готов да се срещне с принц Уилям.

Кралят лично се е обадил на двамата си сина, както и на своите братя и сестри, за да ги информира за диагнозата си, потвърдиха служители на двореца. Като се предполага, че Хари се е съгласил да отложи прибирането си в Обединеното кралство, докато няма официално съобщение от Бъкингамския дворец, което всъщност беше разпространено в понеделник вечерта.

Източник, близък до Уилям, казва: "Основният фокус на принца е върху съпругата му, която се възстановява от операция, трите им деца и сега баща му. Няма абсолютно никакви планове да се вижда с Хари".

Все още не е ясно дали принц Хари ще отседне в хотел в централен Лондон или ще остане в Уиндзор.

Експертите пък са все по-разтревожени за кралица Камила. Те твърдят, че го е посещавала всеки ден, докато той е бил в болница. Според бивш кралски кореспондент на Би Би Си двойката прекарва трудни дни.

"Изглеждаше толкова естествено Камила да остане в болницата цял ден, докато приключи операцията на крал Чарлз III, а когато той започна да се възстановява, тя да се връща, за да вечерят заедно. Това беше изключително симпатично, държаха се като нормална двойка. Те са толкова щастливи, когато заедно и изгубени, когато някой от тях отсъства", сподели Джени Бонд.

"Дойде с книга, сладко и всякакви домашни удобства, за да направи престоя му възможно най-щастлив", призна още бившият кралски кореспондент.

Според Бонд Чарлз няма да забави темпото толкова рано в своето управление, но Камила ще продължи да му напомня, че не е толкова млад, колкото си мисли.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски публикува съобщение в подкрепа на крал Чарлз в социалните мрежи: "От името на украинския народ искам да пожелания бързо възстановяване на Негово кралско величество крал Чарлз III. Помним внимание и искрено състрадание към Украйна и украинците, ценим го високо. Нашите мисли и молитви са с Ваше Величество".

А по-рано синът на кралица Елизабет II беше видян да напуска лондонската си резиденция Кларънс Хаус с кола, при първата си публична поява след като стана ясно, че страда от онкологичното заболяване.

Снимка: БГНЕС