Първи арести в Москва след кървавия атентат, показаха оръжието - автомат "Калашников"

Част от заподозрените избягали в гора

23.03.2024 | 09:45 Редактор: Елеонора Танева

Служителите на реда задържаха двама предполагаеми заподозрени в терористичната атака в "Крокус сити хол" в Московска област, издирват останалите. В колата на арестуваните са открити пистолет, пълнител за автомат и паспорти на граждани на Таджикистан. Това съобщи председателят на Комитета по информационна политика на Държавната дума Александър Хинштейн, цитиран от ТАСС.

"Според предварителната информация автомобилът със заподозрените е открит през нощта в района на село Хацун, Брянска област. Колата не е спряла при подаден сигнал на полицията и се опитала да избяга“, написа той в канала си в Telegram.

Хинштейн добави, че по време на преследването е открита стрелба и колата се е преобърнала. 

"Един терорист беше задържан на място, останалите избягаха в гората. В резултат на издирването около 03:50 часа беше открит и задържан втори заподозрян. Издирването на останалите продължава. Всички правоохранителни органи участват в операцията“, добави той.

Междувременно стана ясно, че Интерпол е готов да помогне на Русия в разследването на терористичната атака.


2
1 rate up comment rate down comment 0
0808
преди 1 месец
Всите ще ги хванат. Това не е БГ "полиция". Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 месец
Всички мюсюлмани са такива. Единственото решение е тотално ембарго на мюсюлманските държави и ограничение в пътуванията на мюсюлманите в християнските държави. Необходима е тотална репресия и ограничения на тези агресивни и ниско интелигентни... Сигнализирай за неуместен коментар