Отложиха делото за побоя над Пендиков, обвиняемите объркали датата

Следващото заседание е насрочено за 26 април

21.03.2024 | 16:39 Редактор: Вяра Димова
Отложиха делото за побоя над Пендиков, обвиняемите объркали датата

За 16 април е насрочено следващото заседание на Основния съд в Охрид по делото за побоя над секретаря на Сдружението "Цар Борис Трети" Християн Пендиков, след като един от обвиняемите - Борче Ангелов, не се яви в залата, а другият пристигна със закъснение за обявения час на заседанието, след като адвокатът му го извика по телефона. 

Адвокатът на Илия Спасески и Борче Ангелов обяви, че и двамата са мислели, че делото е насрочено за 27 март, поради това не са дошли.

Съдията по делото изиска от полицията в Охрид и Битоля служебно да бъдат доведени на следващото заседание обвиняемият Ангелов и един от свидетелите, който също не се яви в залата.

"Това е печелене на време и умишлено разтягане на делото. И двамата обвиняеми бяха уведомени за датата, защото присъстваха на предишното заседание", посочи адвокатът на Пендиков Стефан Камишевски. 

Според адвоката на обвиняемите Димитрия Цобоски няма причина да се протака делото, а самият той няма обяснение защо са сгрешили датата на заседанието.

Адвокатът на Християн Пендиков връчи на съда и психиатрична към медицинската експертиза на Пендиков с претенция за присъждане на обезщетение  за нанесени нематериални щети.  Секретарят на сдружението "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков бе пребит на 19 януари 2023 г., а Илия Спасески и Борче Ангелов са обвинени за нанасяне на тежка телесна повреда от омраза на етническа основа, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС